algemene informatie

Algemene informatie over Jongeren Actief

Samen deelnemen aan sport, kunst of cultuur is gezellig en goed voor de fysieke en mentale ontwikkeling van een kind!

Op de sportclub ontmoet je nieuwe vrienden en vriendinnen. Het is leuk om met elkaar te winnen en als je verliest doe je dat in ieder geval samen. Sporten maakt kinderen en jongeren fit en gezond. Door te sporten beperk je de kans op overgewicht en allerlei andere gezondheidsrisico’s.

Er zijn ook andere clubs waar kinderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten: bijvoorbeeld tijdens muziekles, of kunst- en cultuuractiviteiten. En ook hier zijn nieuwe vrienden en vriendinnen te vinden. In De Ronde Venen worden veel leuke activiteiten georganiseerd.

Deelname aan leuke activiteiten kost geld. Contributie, een tenue, materiaal voor de hobbyclub of goede schoenen om met de natuurclub het bos in te gaan. Niet iedereen heeft daar geld voor. Het dagelijkse leven is vaak al duur genoeg als je van een klein inkomen moet rondkomen.

In Nederland, en ook in De Ronde Venen, missen sommige kinderen nog steeds de kans om deel te nemen aan leuke, sociale activiteiten. Daarom is de Stichting Jongeren Actief in het leven geroepen. Jongeren Actief betaalt de contributie voor een sportclub of een andere leuke activiteit als daar thuis geen geld voor is.